Hoe kan ik mijn huis koelen in de zomer?

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en onze woningen presteren slecht in het buiten houden van warmte. Dit komt omdat hier tijdens het ontwerp van deze woningen is gebaseerd op het Nederlandse klimaat van jaren terug. Juist nu we onze bestaande woningen beter gaan isoleren wordt het koelprobleem alleen maar groter, denk aan een thermoskan; de warmte die binnenkomt kan het huis niet meer verlaten. 

Veel mensen gebruiken in de zomer ventilatoren die de lucht wel verplaatsen maar niet kunnen koelen. Na de hittegoven van afgelopen jaren en het tekort aan installateurs hebben relatief veel huishoudens gekozen voor een mobiele airco unit. Deze kunnen de lucht wel koelen en hoeven niet te worden geïnstalleerd door een STEK gecertificeerde installateur. Nadelen van mobiele airco units zijn dat ze relatief veel stroom verbruiken, in de weg staan, lawaai maken en dat de dikke afvoerslang door een open raam of groot gat in de muur naar buiten moet. 

Een vaste split unit airco is de oplossing voor het koelprobleem en tegelijkertijd de manier om het hele jaar door energiezuinig te verwarmen, stof en virusdeeltjes te filteren en zelfs de lucht in huis te ontvochtigen en bevochtigen. Om deze reden zien we dat de vraag naar vaste airconditioning tegenwoordig het hele jaar door hoog is.

Gerelateerde berichten